Eekhoornlei 9 - 2900 Schoten - Tel. 03/658 01 96

Een dagje in de kleuterklas... 

 

We starten de dag met een individueel onthaal.

 

Om 8.30 uur start het gezamenlijk kringmoment waarin de dagverantwoordelijken getrokken worden, de kalenders aangevuld en eventueel de praatronde van start gaat.

Van al dat stilzitten zijn we stijf geworden. We doen een kort bewegingsmomentje vooraleer we aan een volgende activiteit beginnen.

Tussen 9.50 u en 10.00 u eten we in de klas onze gezonde hap. Een lekker stukje fruit, gezonde groentjes, yoghurt, mmm!

10.00 uur: jassen aan, schoenen aan! We maken ons klaar om naar de tuin te gaan waar we buiten spelen. We kunnen kiezen of we in de veilige kleutertuin blijven of ons begeven op de grote speelplaats waar iedereen mag komen.

Na de speeltijd verzamelen we in de kring. De juf stelt het aanbod voor, doet een techniek of een belevingsactiviteit, spel…. Met behulp van ons kiesbord maken we een keuze. 

11.55 uur: Onze buikjes grommen! We gaan aan tafel om gezellig samen boterhammen te eten. Daarna spelen we lekker buiten van 12.30u tot 13.30u.

Tijdens het tweede stuk van de middagpauze nemen de jongste kleuters een rustmoment. Ze gaan in hun eigen bedje met knuffel en doen een middagdutje, de oudste kleuters beluisteren een verhaal.

Uitgerust en tot rust gekomen starten we de namiddag met vrij spel of we werken verder aan wat we in de voormiddag gestart zijn.

Rond 15.00u: we zijn aan een koekje toe. Eerst ruimen we samen onze klas op zodat we de volgende dag weer leuk kunnen spelen.

We sluiten de dag af met de afsluitronde waarin plaats is om te tonen wat gemaakt of gedaan werd, terug te blikken op de voorbije dag, om dan de dag af te sluiten met een rustige activiteit.

Tot morgen allemaal!